Get Adobe Flash player

Свалете във формат за електронен четец

Алекс и Габриела напуснаха тренировъчната зала заедно с останалите кадети. През последния час тренираха възстановяване на прекъсната енергийна верига, свързана с животоподдържащите системи на Ягуар 7. Цялата група кадети бързо се запъти към докинг-станция девет, тъй като след половин час започваше лекцията по Основи на Бойното Пилотиране в Ректората. На докинг-станцията се беше събрала необичайно голяма тълпа от разочаровани и недоволни кадети. Алекс и Габриела видяха как много от тях си тръгват в обратна посока. Двамата не знаеха каква е причината за цялата суматоха, когато най-сетне по високоговорителите се чу съобщение:
– Уважаеми пътници, всички полети от и за кръстосвача “Перперикон” са отменени до второ нареждане. Моля да ни извините за неудобството.


– Странно защо са отменени полетите? – зачуди се Габриела. Те, както и стотици други кадети, щяха да си пропуснат лекциите. Можеше да има само едно обяснение:
– Сигурно “Перперикон” е изпратен на някаква мисия и затова не е сред останалите кораби от Седми флот. – предположи Алекс. След тези думи той извади старфона си. Наскоро беше инсталирал приложение, което му показваше точното местонахождение спрямо звездната карта и приблизителна скорост.
– Движим се в посока обратна на границата…
– Това е добре, значи едва ли ще е нещо сериозно. – предположи Габриела.
– Но доста бързаме, летим с максималната девета светлинна скорост!

Докато Алекс и Габриела се чудеха какво се случва, Мегън се готвеше да напусне орбитата и да насочи транспортера “Виктория” към повърхността на планетата. Нямаше много време, затова гледаше да действа колкото може по-бързо. Премина към ръчно управление и завъртя щурвала, така че всички усетиха леко накланяне. Корабът започна да се спуска. Липсата на атмосфера правеше целият процес по-лесен, тъй като нямаше опасност корпуса на кораба да прегрее при навлизане в нея. Все пак обаче, тук съществуваше факторът гравитация, който отсъстваше в открития космос. Освен всичко друго Мегън трябваше да не забравя, че не може да изключи двигателите или да намали прекалено много мощността им, защото корабът щеше да започне неконтролируемо да пада.
– Кадет Лий, с какви боеприпаси разполагаме за бомбардиране на наземни цели? – попита капитан Майерс.
– Три широкоспектърни снаряда Ексон 10, три прецизно насочващи се стратегически ракети “Тъндър 26”, и останалото са плазмените ни оръдия.
– Само толкова са заредили за упражнението. – промълви капитана – Слушайте какво ще направим! Ще се снижим. Алиса, ти трябва бързо да прихванеш на радара всичките аркусиански танкове. Ще направим две пикирания при първото ще пуснем широкоспектърните снаряди в ариергарда на настъпващите аркусианци. Така взривовете ще са максимално далече от “Тракия” и нашите няма да пострадат. При второто пикиращо прелитане ще се прицелим в танкове, намиращи се в непосредствена близост до позициите на хората и ще ги поразим с ракетите “Тъндър 26”. Останалото ще го довършим с плазмените оръдия.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови